Geri Dönüşüm Avize / Recycled Chandelier


malzemeler:
maket bıçağı
bolca plastik kaşık
plastik su şisesi (tercihen 5lt.lik şişeler) 
ampul düzeneği




Bu çalışmaya erkek arkadaşım rastlamış ve benim ilgimi bildiğinden hemen bana yolladı. Hatta birlikte yapmaya çalışıyoruz tam da şu sıralar. Ama orijinal fikir bizim olmadığından kendi resimlerimiz yerine, emeğin sahibinin resmini paylaşayım dedim. 
Gerçekten son derece basit ve maliyeti az bir geri dönüşüm değerlendirmesi olmuş. Su şişelerinizi atacağınıza müsait olan her yere bunlardan yapabilirsiniz. Hatta bence odanızın konseptine ve rengine göre uyumlu olması için sprey boya ile boyayabilir veya oje ile renklendirebilirsiniz. Tercih sizin elbette. 
Elektrikçilerden temin edebileceğiniz kablo ve ampul düzeneği ile de ister tavandan asmalı isterseniz masa lambası şeklinde ayarlayabilirsiniz. 
Kendimde o dönemlerden yeni geçtiğimden biliyorum ki öğrenci evleri için çok hoş ve tatlı bir çalışma olacaktır. Çünkü biliyoruz ki her öğrenci aynı imkanlara sahip değil ve gerçekten bakımsız evlerde oturmak zorunda kalabiliyorlar. Bu çalışma da evlerine bir nebze olsun güzellik katabilir. Güzel günlerde yapın ve kullanın. 

DİPNOT: Plastik şişe mutlaka ampule değmeyecek şekilde geniş olmalı ve ampul tercihiniz tasarruflu ve düşük voltajlı ampullerden yana olmalıdır, aksi halde istenmeyen yanmalar,erimeler ve renk değişimleri olabilir.

what you will need:
a craft knife
plastic spoons
plastic water bottles
electrical equipment

My boyfriend came across to this fun project and sent me via internet since he knows my interest to DIY. We are doing this together now but I won't share our own photos because the original idea isn't ours. 
It is really simple and cheap to make. You can easily do this with water bottles. In fact, you can paint the spoons with spray paint or even with nail colors. It is your choice,of course.

NOTE: The plastic water bottle should be wider than the light bulb and the light bulb should be of low-voltage and energy saving/efficient. If not, there can be melting and color changes.


Yorumlar

  1. Çok güzel ve süper yaratıcı bir fikir, fakat lamba olarak kullanılırken plastik yanmaz mı sizce?

    YanıtlaSil
  2. Tasarruflu, düşük voltajlı ampul kullanıldığı zaman pek sorun çıkarmıyor. Yani aslında bu avize, aydınlatma amacından çok dekoratif amaçlı kullanılırsa daha sağlıklı olur.
    Yorumunuza teşekkür ederim, bu dipnotu mutlaka metne eklemeliyim. :)
    İyi Günler.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalarrr :) blogunu yeni keşfettim ve paylaşımların çok hoşuma gitti.Bazen hayat kurtarıcı olabiliyor bu DIY projeleri.takipteyim cnm buyur gel banada beklerim :) http://merveguclu.blogspot.com/ sevgiler ♥♥♥

    YanıtlaSil
  4. Size de merhabalar,çok teşekkür ederim :) Bende sizinle aynı fikirdeyim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

MY DIY: Avize-Abajur Yenileme / Lamp shade Renewal